Aikuisena partioon?

Partio on mukaansatempaava harrastus myös aikuiselle. Et tarvitse partion aloittamiseen aikaisempaa partiokokemusta. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Kolme Auran Eräkurkien aikuista kertoo omasta harrastuksestaan.
Paina kuvaa ja lue lisää.

Hanna

Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Partiossa on lukematon määrä erilaisia vapaaehtoistehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään kyllä keksimään. Kaikesta avusta on hyötyä! Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä, jolla mahdollistetaan monen lapsen ja nuoren harrastus.

Sasu

Missä juuri sinun polkusi kulkisi?

Ota yhteyttä Hannaan jasenrekisteri(at)auranerakurjet.fi niin mietitään yhdessä

Aikuisen partioharrastus on vapaaehtoistyötä

Aikuiset ovat mukana lippukunnan arjen pyörittämisessä sekä erilaisten tapahtumien ja toimintojen järjestämisessä.

Aikuisten avulla lasten ja nuorten partioharrastus on mahdollista! Aikuinen voi olla partiossa mukana esimerkiksi viikoittaisessa toiminnassa ryhmänvetäjänä, avustaa retkijärjestelyissä tai vaikka huolehtia partiomajasta – vaihtoehtoja on monia.

Liisa

Aikuisten apua tarvitaan myös taustatukena ja projektihommissa. Osaatko esimerkiksi yhdistystalouden kiemuroita, kokata muonat koko leiripoppoolle tai oletko nikkarointimestari? Kaikilla on jotain osaamista, jota voi jakaa muille. Tai mikäli tahdot oppia jotain ihan uutta, sekin onnistuu partiossa!

Aikuiset myös järjestävät itselleen omaa ohjelmaa ja kokoontuvat yhteen. Lisäksi he osallistuvat kursseille ja koulutuksiin sekä paikallisiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin.

Sinun ei tarvitse osata kaikkea toimintaan tullessasi, sillä partiossa on kattava koulutusjärjestelmä. Koulutusta löytyy esimerkiksi ryhmänjohtamiseen, nuorten kanssa toimimiseen sekä erä- tai ensiaputaitoihin ja moniin muihin asioihin. Eikä partiossa oppiminen ole pelkkää teoriaa, vaan paljon opitaan itse kokeilemalla ja tekemällä, muiden tuella. Partiossa saamasi koulutus ja kokemus vapaaehtoistyöstä ovat myös loistava lisä ansioluetteloosi.

Lisää tarinoita partion aloittamisesta aikuisena

https://www.partio.fi/nyt/aikuisille/