Millainen on ollut polkusi partioaikuiseksi?

Olen aloittanut partiopolkuni AEK:ssa 7-vuotiaana sudarina. Sudenpennusta partiopolku kulki vartiolaisen kautta ryhmänjohtajaksi. Ryhmänjohtamisen lisäksi olen yläasteiästä tehnyt lippukunnassa kaikenlaista, toiminut muun muassa sihteerinä ja lippukunnanjohtajana. Nykyään pestini on lippukunnan johtokolmiossa pestijohtanana, sekä jäsenrekisterinhoitajana (edelleen sen ryhmänjohtamisen lisäksi). Lippukunnan lisäksi olen viimeisen vuoden aikana löytänyt itsestäni uuden puolen partioaikuisena, ja toimin Lounais-Suomen partiopiirissä koulutusohjaajana (eli mm. koulutan piirin kursseilla). Kaikkiin pesteihini olen päätynyt vähän sattuman kautta kuulostellen, mikä minua voisi milloinkin kiinnostaa.

Mitä kaikkea olet tehnyt ja oppinut partiossa?

Kaikenlaista! (Paitsi en niitä perinteisiä solmuja.) Tärkeimpänä itse koen johtamistaidot: osaan johtaa niin lapsi- kuin aikuisryhmää ja mielestäni olen aika hyvä innostumaan ja innostamaan myös muita. Ryhmää johtaessa oppii myös erilaisia organisointitaitoja, joista on hyötyä niin työ- kuin vapaa-ajalla. Ai niin, ja olen oppinut myös tekemään nuotion (mutta vasta aikuisena ?).

Mikä on parasta aikuisena partiossa?

Parasta partiossa aikuisena on se, että pääsee saman harrastuksen parissa pystyy tekemään monipuolisesti kaikenlaista aina aikuisten kouluttamisesta retkeilyn kautta sudenpentujen kanssa uusien asioiden opetteluun. Parasta on se, että kaikkea tätä pääsee tekemään kavereiden kanssa, jotka ovat yhtä innoissaan kuin sinäkin.